Matkamessut uusin silmin.

Matkamessut valtaavat taas Helsingin messukeskuksen ensi viikolla. Kun viisi vuotta sitten osallistuin messuille ensi kertaa oli kontrasti vanhaan elämääni aika kova. Olin vuosikymmenten varrella osallistunut lähinnä vene- ja rahoitusalan messuille. Matkamessuilla minulle aukesi täysin toisenlainen ja eläväinen maailma. Muistan kun Outi esitteli minua tutuilleen ammattilaispäivänä (oli uusi termi minulle)messuilla ja totesi hyväntuulisena “nää on Jussin ekat matkamessut”. Kiertelin osastoja ja ihmettelin suhteellisen positiivista ja elävää meininkiä. Erityisesti jäi mieleen Karibian osasto drinkkibaareineen ja Eckerö Linen after work -bileet. Kiva tunnelma kaikenkaikkiaan!

Nyt olen taas menossa Outin kanssa messuille ensi viikolla. Oma roolitus on kyllä aikalailla muuttunut. Päällä meillä on upouudet Råmossa Lodge -hupparit ja mukana tietysti tarvittavat brosarit. Råmossan lisäksi tietysti edustan myös Holiday Village Vallea Utsjoelta; tervetuloa osastolle 6e48. Iltapäivällä menen Vallen porukan kanssa juhlistamaanVallen saamaa Laatutonni sertifiointia ja pidän vielä “Muuttuva laatu” -puheenvuoron. Näin entisestä pankkimiehestä on kuoritunut ihan aito matkailualan yrittäjä. Motivaatio korkealla!

Jussi ja Siiri Victoria de la Rinconin rannalla, Malagasta itään.

Jussi ja Siiri Victoria de la Rinconin rannalla, Malagasta itään.


Olimme reissun päällä pyhät ja nauttimassa Espanjassa Malagan auringosta. Muutama kommentti paikallisesta matkailukulttuurista. Ihan ensiksi Espanja on tosi kiva maa ja palvelukulttuuri toimii! Itselläni ei ollut ennakko-odotuksia suuntaan tai toiseen. Asuimme Malagan ydinkeskustassa paikallisten asuttamalla alueella, jälleen kerran AirBnb toimi loistavasti. Asuimme kolmisin ja kämpässä oli kolme makkaria, iso olkkari, hyvinvarustettu keittiö, parveke ja kaksi tilavaa kylpyhuonetta. Lisäksi vuokra-autollemme oli parkkipaikka talon alla olevassa parkkihallissa. Kyllä hotelliasumisen voittaa mennen tullen. Söimme pitkälti paikallisten käyttämissä ravintoloissa ja vältimme turistirysiä. Palvelu oli ystävällistä, asiantuntevaa ja ammattimaista. Asiaa kyllä edesauttoi se, että Outi ja Siiri puhuvat sujuvaa espanjaa. Siltikin kokonaisuus oli kyllä tosi hyvä! Kiertelimme autolla ranta- ja vuoristokyliä. Liikenne sujui hyvin, kylät ja rannat olivat siistejä. Maisema on huikean kaunis. Olen aiemmin ollut kirkkaasti etelän maista Kreikan kannattaja. Nyt nousi Espanja rinnalle, Italiasta puhumattakaan.

Jonkinasteinen muutos oli siirtyminen Malagan 18 asteen lämmöstä tähän pakkastalveen, sekä lumipyryyn. Nyt normaali arki on alkanut ja on taas kivasti suhinaa päällä. Ensi viikolla tuleekin Matkamessujen tiimoilta iso kansainvälinen lehdistöryhmä Råmossaan. Saadaan taas uusia kävijämaita mm. USA, Ruotsi (!) ja Arabiemiraatit. Eilen kun puski muutaman tunnin lumityöt niin tunsi, että kyllä tää on ihan mun juttu olla arjessa Porvoossa.

Seuraava blogi 24.1.2019

Hyvää vuotta 2019!

Jussi Jaakkima

Porvoo / Utsjoki


FI
EN