Kun Simona Milazzo tuli taloon

Råmossa Lodgen uutena keittömestarina on aloittanut Simona Milazzo. Loistavan ruoanlaiton taidon lisäksi huippukokki Simona on myös huipputyyppi. Kun Simona tuli Råmossaan ensi kertaa ja astui sisään päärakennukseen, hän meni suoraan avokeittiöömme. Simona tarkisti asiantuntevasti tilat ja asettui kaasulietemme eteen. “Tästä tulee kyllä hyvä juttu!”, hän totesi. Ja niin siitä tulikin, ei itse asiassa hyvä, vaan ihan loistava juttu! 

Vieraamme ovat antaneet meille todella hienoa palautetta ruokafilosofiastamme. Aina, kun vain mahdollista, käytämme vuodenajan raaka-aineita lisättynä Råmossan tvistillä. Se voi tarkoittaa juuri kerättyjä karpaloita piirakan päällä tai vieraidemme itse keräämien sienien paistamista illalliselle. Simonan ja Råmossan tapa tehdä asioita ja ajatella ruoasta sopivat mainiosti yhteen.
Simona Milazzo valittiin 2019 Gastronomian Akatemian Kokkien Kokki- äänestyksessä sijalle 15, ja samalla kisan parhaaksi naiskokiksi. Hän on työskentellyt palkittujen porvoolaisten ravintoloiden Sicapellen ja Meat Districtin keittiömestarina usean vuoden ajan.

Palvelemme aina vain yhtä asiakasryhmää kerrallaan yksityisellä, kauniilla metsätilallamme Porvoossa ja vieraidemme käytössä on myös oma järvi. Täten Simona työskentelee ryhmillemme Private Chef -periaatteella.

HUOM! Blogin lopussa on Simonan ohje herkulliseen tiramisuun.

Råmossan nuotiopaikan kuumilla tulilla loimulohi valmistuu alle tunnissa sopivan kypsäksi.

Råmossan nuotiopaikan kuumilla tulilla loimulohi valmistuu alle tunnissa sopivan kypsäksi.

Hymyssä suin ruoasta tulee parasta! Råmossan keittiössä Simona Milazzo.

Hymyssä suin ruoasta tulee parasta! Råmossan keittiössä Simona Milazzo.

Simona asettelee perunarieskojen päälle juuri loimutettua lohja ja sitruunamajoneesia. Uunista nostettu marjapiirakka nautitaan nuotiopaikalla.

Simona asettelee perunarieskojen päälle juuri loimutettua lohja ja sitruunamajoneesia. Uunista nostettu marjapiirakka nautitaan nuotiopaikalla.

Mieleenpainuvia makuja kalasta, kasviksista ja riistasta

Ja nyt mennään siihen tärkeimpään eli ruokaan. Teimme ensimmäisen yhteisen keikan Simonan kanssa erään tasokkaan matkailualan yrityksen henkilökunnalle. Råmossaan saapui kauniina talvipäivänä iloinen ja naurava työkavereiden joukko. Siitä tulikin melkoisen eläväinen päivä. 

Alkuun ennen ulkoilua tarjolla oli kuumia perunarieskoja, joiden päällä oli itse tehtyä sitruunamajoneesia ja rannassa loimutettua suomalaista kirjolohta. Kyytipoikana aitoa vahvaa puolukkamehua. Tämän jälkeen porukka jaettiin kolmeen osaan. He pääsivät mm. sytyttämään nuotiota, rakentamaan lumiukkoja, esittämään pantomiinia, heittämään hevosenkenkiä ja tunnistamaan lintuja. Isoilla tulilla nautittiin nokipannukahvit Simonan leipoman marjapiirakan kera. Päivä jatkui puusaunassa, puulämmitteisessä paljussa, ja osa pulahti avantoon.

Råmossan oma järvi on puhdas lähdeperäinen järvi, ja aina yksityisvieraidemme omassa käytössä.

Råmossan oma järvi on puhdas lähdeperäinen järvi, ja aina yksityisvieraidemme omassa käytössä.

Råmossa Lodgen hirsitalon tupa katetaan aina kauniiksi ja kynttilät syttyvät vieraitamme varten.  Työn touhussa Simona Milazzo (vas.) & Outi Pekkinen.

Råmossa Lodgen hirsitalon tupa katetaan aina kauniiksi ja kynttilät syttyvät vieraitamme varten.
Työn touhussa Simona Milazzo (vas.) & Outi Pekkinen.

Hirvi Wallenbergit, pottumuusi ja oman metsän puolukkasurvos valmiina iloiselle illallisseurueelle.

Hirvi Wallenbergit, pottumuusi ja oman metsän puolukkasurvos valmiina iloiselle illallisseurueelle.

Maistuva, runsas ja terveellinen ruoka on yksi onnistuneen tilaisuuden merkittävimmistä peruspilareista. Tunnelmallinen, aito maaseutuympäristö, tuoksut ja kaunis asettelu kruunaavat ruokailuhetken. Illallisen alkuruokana oli graavattua siikaa, päälle oli pirskotettu reippaasti sitruunaa. Pääruokana oli hirvestä tehtyjä Wallenbergin pihvejä jumalaisella riistakastikkeella. Leipä oli tietenkin Simonan itse leipomaa ja taikinajuureen tehtyä. Simonan ruokafilosofia ja tyyli työskennellä on aina tilaisuuden luonteen huomioiva, ammattimainen, sekä paikkaan ja vierasryhmään sopiva. Simona hoiti itse alusta loppuun lähes parinkymmenen hengen ruoan kokkauksen. Saadessaan suoraa palautetta alan ammattilaisilta Simonan ruoista on palaute myös aitoa ja totta. Kun iloinen porukka sai eteensä pääruoan ja he maistoivat sitä, alkoi spontaani taputus. Se riittää kertomaan, millaista palautetta Simona sai työstään.


Ohje on noin kuudelle hengelle.

Tarvikkeet: 
4 kpl kananmunaa
100  g sokeria
500 g mascarpone-juustoa
100 g pistaasipyrettä*
100 g suolaamatonta pistaasia murskattuna
2 dl sitruunan mehua
tilkka Cointreauta
tilkka Amarettoa
Savoyardi-keksejä 

Erottele kananmunat. Mittaa puolet sokerista ja vatkaa keltuaisten kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen pistaasipyre sekä mascarpone-juusto. Aseta tämä isoon laakeaan kulhoon ja pese työvälineet välissä. Kuivaa ne hyvin ja laita valkuaiset nyt puolestaan vatkautumaan. Kun valkuaisvaahtoa alkaa muodostus lisää hiljalleen loput sokerista ja lisää vähän vatkausnopeutta. Kun vaahdon päälle alkaa jäämään "huippuja", ota 1/3 valkuaisvaahdosta ja vatkaa se voimakkaasti keltuaismascarponeseokseen, lisää loput vaahdosta varovaisesti nostellen.

Ota savoyardi-keksit valmiiksi esille ja kokoa vuokaan tiramisú; ensin kreemiä, sitten nopeasti sitruunaliemeen kastettuja keksejä, pistaasin muruja ja vielä uusi kerros kreemiä. Jatka näin kunnes kreemi on käytetty. Nautitaan hyvän kahvin tai teen kera.

*Pistaasipyrettä saa valmiina erikoisherkkupuodeista, mutta sitä voi myös itse valmistaa paahtamalla suolaamattomat pistaasit ja ajamalla ne tehosekoittimessa hienoksi tilkan rypsiöljyn kanssa.

Palvelemme teitä Råmossassa kokousten, juhlien, tyky-päivien ja muiden mukavien tilaisuuksien merkeissä. Aloitamme tilaisuudet jälleen 17.8. Klikkaa tästä: Råmossan uutiskirje. Saat kivoja ideoita ja ajankohtaista tietoa palveluistamme noin viisi kertaa vuodessa.

Tervetuloa Råmossaan!

Keväisin terveisin,

Outi ja Jussi J. Pekkinen
Puh. 040 568 8012 / Outi
puh. 050 568 8017 / Jussi
Råmossa Lodge, Porvoo

Råmossa lodge isäntäpari jussi ja outi.jpg














































Resepti: Simona Milazzon Pistaasi Tiramisú

Simona Milazzon ihana Pistaasi Tiramisú. Ota kuva omasta Tiramisústasi ja somessa liitä siihen hashtag #ramossatiramisu @ramossalodge Kiitos!

Simona Milazzon ihana Pistaasi Tiramisú. Ota kuva omasta Tiramisústasi ja somessa liitä siihen hashtag #ramossatiramisu @ramossalodge Kiitos!

FI
EN